Falelem

Tudta, hogy a Neopor alapanyagú elemek akár 20 százalékkal jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, mintha a hagyományos fehér polisztirolt alkalmaznánk?

A Prokoncept Neopor alapanyagú, speciálisan formázott falazó elemei ragasztó és egyéb segédanyagok nélkül összepattinthatóak, a falazást kézi vagy szivattyús módszerrel három soronkénti kibetonozással végezzük. Természetesen szintenként is meg lehet valósítani. Az eredmény egy rendkívül jól hőszigetelt, nagy teherbírású, a talajmozgásoknak is ellenálló szerkezet, amely vastagsága mindössze 25 cm. A falazati rendszert áthidaló-, koszorú-, falvég-, szög és sarokelemekkel tesszük teljessé, segítségükkel a falazatunk teljesen hőhídmentes.

Falazóelemeink 25, 30, 35 és 40 cm-es vastagságban készülnek, így minden igénynek meg tudunk felelni, az alacsony energiafelhasználású épületektől egészen a legszigorúbb passzívház követelményig.

Egyszerűség

Aki már építkezett hagyományos építőanyagokkal: tégla, Ytong, zsalukő stb. az tudja, mivel jár a falazás, milyen járulékos nehézségei, illetve többletköltségei vannak: anyagmozgatás, rengeteg emberi erő, energia, hulladék, sitt eltakarítása, folyamatos építkezési por, építési zaj, stb.
Ezzel szemben a ProKoncept-nél: az anyagmozgatás nevetségesen egyszerű – hiszen egy bála falazat 5m²=15 kg, egy családi ház teljes falazatát két ember fél óra alatt lepakolja a kamionról, és nem keletkezik közben építési törmelék – a vágott poliszirol hulladékot egy nylon zsákba összeszedjük a nap végén, por-, és teljesen zajmentes!

Válaszfalakat bármilyen más technológiával építhetünk, azok könnyen köthetők rendszerünkhöz.

Fontos még kitérünk itt a gépészeti horonyképzésre: míg a tégla és az Ytong falba a horonyképzés napokig is eltarthat, sok hulladékkal, porral és zajjal jár, addig a ProKoncept belső 5 cm-es szigetelésébe bármilyen gépészeti-villanyszerelési csövet elhelyezhetünk, filccel megrajzoljuk a vezetékek helyét, és egy állítható pengéjű hőkéssel (amely nálunk is megvásárolható) egy órán belül a teljes családi ház horonyképzését elkészíthetjük síri csendben, majd a hulladékot egy zsákba összeszedhetjük – van különbség, ugye?

Sokoldalúság

Kívülrõl a falazatra „Dryvit” rendszerű vékonyvakolatot, acélhálóra felhordott hagyományos mészvakolatot, esetleg dísztéglát, terméskövet vagy faburkolatot tehetünk. A fal belsõ burkolásához az előírt gipszkarton burkolaton felül alkalmazhatunk bármilyen díszburkolatot, vékonyvakolatot, illetve csempeburkolatot.