Tetőelem

A ProKoncept tetőelem alkalmazásával a tető kivitelezési ideje a felére csökken. Ezzel a módszerrel lényegesen olcsóbban alakíthatunk ki látszógerendás tetőt, egy munkafolyamattal azonnal három munkafázist helyettesítünk.

aycmgaleriam2wbvbjw7h

01/ Tetőlécezést

A tetőelemben speciálisan kialakított cseréptartók és légcsatornák vannak, így elhagyható a lécezés és ellenlécezés is, és akár beton cserépfedéseknél is használható.

Young family of three imagining interior of their new flat, sitting on floor near white wall with doodle drawings, planning relocation. Creative collage with illustrations on background

02/ Tetőfóliázást

A tetőelem hármas kapcsolata és speciális anyaga miatt tökéletesen víz- és párazáró.

aycmgaleriasmnr1230o4

03/ Hőszigetelést

Az átlag 15 cm vastag Neopor gondoskodik a tető kifogástalan szigeteléséről.

Helyette 1 lépésben a ProKoncept tetőelemmel

Szabványoknak megfelelő

A tetőszigetelés ma már igen kényes téma, az új energetikai szabvány szerint lakott tetőtérben a szigetelési érték min.: U=0,22 W/m2K.

Ezt az ácsok tudják a legjobban, milyen nehéz megvalósítani, és az építtetők tudják a legjobban, hogy milyen sokba kerül a jó tetőszigetelő anyag.

A ProKoncept tetőelem (U=0,2!!!) alkalmazása lehetővé teszi, hogy az elkészült hagyományos fa ácsszerkezet elkészítése után, azonnal három munkafázist helyettesítsünk.

Egyszerűbb megoldások

Nincs más dolguk az ácsoknak, mint a szarufaszerkezet elkészülte után, közvetlenül lecsavarozzák a ProKoncept tetőelemeket, és ezután egyből rakhatják a cserepet. Tetőelemünk masszivitásának köszönhetően akár betoncserepet is rakhatunk, de új fejlesztésünk óta – sokak kérésére s örömére – ma már hódfarkú cserép is alkalmazható rendszerünkkel.

Ezzel a módszerrel lényegesen olcsóbban alakíthatunk ki látszógerendás tetőt, hiszen nincs szükség a „dupla” ácsszerkezetre – a tetőszigetelés ugyanis nem a szarufa síkjában, hanem azon kívül fekszik.

A tető kivitelezési ideje nagymértékben csökken, a tetőszigetelés szintén hőhídmentes lesz. További előnye a Neopor tetőelemnek a gyapotos szigetelésekkel szemben, hogy ha a gyapot vizet kap, összeesik és sokat veszít szigetelőképességéből, míg a polisztirol se párára, se vízre nem változik sem alakját sem szigetelőképességét tekintve.

Piacképes árak

Nem utolsó sorban az új energetikai szabvány életbelépése óta árban teljesen piacképesek vagyunk, sőt: a megspórolt idő és munkadíj is a minket választó ügyfeleinknél marad.
Ideális cserépkiosztás 16 illetve 32cm, szarufakiosztás 90cm.
1db tetőelem által lefedett terület 128*90cm =1,15m2.
U= 0,20 W/m²K